Halsfluss...

Japp då var det konstaterat, jag har åkt på halsfluss!

Vaknade flera gånger inatt av att jag inte kunde svälja för att det gjorde så ont i halsen. Min hals ser ut som fan, mandlarna är svullna och jag kan inte äta. Fick gå till farbror doktor förut så att han kunde skriva ut pencillin till mig. Roligt att gå på pencillin när man har bal och student i veckan!!! Han tyckte inte det var en bra idé att kombinera alkohol och medicin men det var ingen fara. Tur det, annars hade jag inte vart så glad just nu.

Promenerade även till gymmet och solade några minuter och shoppade lite nödvändigheter


Eller ja... Det nödvändiga var väl kåvepenin till flusset


Balsminkning - Lila

Jag ska alltså sminka två vänner till balen.
Denna make-upen ska eventuellt Sandra ha, om hon inte vill ha en ljusare variant. Hon kommer dock ha mörkare rouge åt det vinröda hållet och neutrala läppar med lite glans. Brunetter med olivton i huden passar väldigt snyggt i mörkare läppstift och rouge men eftersom att jag lägger en ganska mörk ögonmake anser jag att det blir snyggast med neutrala läppar. :)

Vi blondiner passar bäst i rosa, både på läppar och som rouge.





Balsminkning - Guld

Såhär ska jag sminka min kompis till balen. Hon kommer ha en aprikos färgad klänning och då passar guld make-up alldeles utmärkt! :)





Jag borde inte ha en blogg...

Skriver bara om hur stressigt och jobbigt allt är. Och nu har jag vart sängliggande hela veckan med feber så har inte haft energi att skriva. Men idag mår jag bättre och är feberfri. Har putsat bort alla baciller i mitt rum och trättat lakan. Nu saknas bara en dusch och något i magen så är jag på topp.

Var faktiskt rätt skönt att bara ligga i sängen, kolla på film och göra precis ingenting några dagar. Men imorn blir det skola för min del och i helgen ska jag inventera på wettergrens. Sen är det lugna puckar för min del. Skolan är helt klar nu och jag har inget jobb på flera veckor, student nästa vecka och livet leker! :)

Kom även att tänka på att bilderna i min header kanske ska bytas ut mot mer somriga bilder, eller?
Hehe

Ha en bra dag!



Vilken dag!


Började med idrott då vi skulle göra en massa pulstester, höll på att dö av värmeslag eftersom solen gassade på och det var helt kvavt ute. Efter det hade vi lektioner som vanligt, fick reda på lite betyg osv. Sen var det dags för räddningstjänst då vi skulle utföra vår sista insats. Insats = Gå in i ett rökfyllt kolsvart hus med stegar, gallerväggar och små kryphål där man ska plocka ut dockor som väger ca 70 kg... Allt detta med brandställ och andas med hjälp av syrgastuber. Tänk att man har underställ som består av t-shirt, tjocka mjukiskläder och yllestrumpor. Över det har man stövlar hängslebyxor och jacka som säkert väger 10 kg. Sen även luva, andningsmask, tuber, hjälm och huva. Gissa hur varmt det är när solen ligger på och man är inne i ett rökfyllt litet hus??? Eftersom jag var rökdykartvåa hade jag ansvar för att få ut de där dockorna. När vi väl kom ut var hela jag en dränkt råtta...

Behövde dock inte tänka på att duscha eftersom att så fort vi gick ut genom dörren för att gå till bussen börjar regnet öööösa ner och det började även blixtra och åska, lät precis som att himlen skulle rasa ner.
Efter det satte vi oss inne i en busskur eftersom vi inte var så där jätte sugna på att gå i regnet. Sen fick vi sitta på en iskall buss som blåste kall luft på mina dyngblöta kläder... Då började jag frysa istället.

Men nu är jag hemma och har duschat i sisådär en timme för att få upp värmen. Ska sätta mig och plugga inför mitt absolut sista prov någonsin! Jippie! :)





Dagens makeup - gold digger

Den här senaste tiden har verkligen varit den värsta i hela mitt 18 åriga liv!
Skolan, nytt jobb och framför allt körkortet som jag måste skjuta upp hela tiden pga att jag måste prioritera skolan i första hand. Har ett jätte stort prov i veckan som är avgörande gällande mitt betyg... Har missat halva kursen pga praktik och ska alltså plugga in ett megatjockt häfte med saker som jag inte förstår någonting av. Go Joy!

Har precis vart och solat, så nu är jag röd och fin! Haha

Tänkte ta mig en promenad i det vackra vädret efter att jag har skrivit färdigt ett skolarbete...


Har äntligen fått klippt av mina kluvna hårtoppar och blekt lite slingor, gött!



Guld och bronze. Blir nog en liknande makeup på studenten skulle jag tro.
Jätte fint när man har fått lite färg!



Hajk

Har precis packat färdigt inför morgondagens hajk. Nu hoppas vi på värme och strålande sol!
Med andra ord blir det inget bloggande imorn utan jag ska försöka skriva på onsdag när jag kommer hem. :)




Brownie - tutorial

Brun skuggning passar utmärkt till student och bal make-up.
Jag har anvdvänt mit utan 4 olika skuggor som går i brunt. Palett från Isadora.

Jag har lagt en bas, fyllt i ögonbrynen och lagt ett tunnt lager med primer på ögonlocken så att skuggan ska fastna och hålla sig. Glöm inte att lägga ordentligt med trasparent löspuder under ögonen så att inte skuggan faller ner och förstör basen!


Lägg en ljus skugga under ögonbrynet och i den inre ögonvrån

Lägg en ljusbrun skugga på mitten av ögonlocket med en mjuk pensel

Här har jag lagt snäppet mörkare skugga längst ut på ögonlocket och i globlinjen med en hård pensel

Lägg en mörkbrun skugga längst ut på övre och undre fransraden med en smal, snedställd pensel

Sudda ihop den mörka och den ljusa skuggan vid ögonbrynet. (sudda nedåt) Sudda även bort skarpa linjer så att övergångarna blir mjuka.

När du är färdig med skuggningen kan du borsta bort skuggan som dröst ner under ögat med en stor mjuk puderborste. Lägg sedan en svart eller en brun eyeliner på övre fransraden.

Borsta på maskaran!
Tänk på att börja med undre fransraden så maskaran inte kommer på ögonlocket och förstör skuggningen.


Färdigt!
Good luck. :)


Söndag

Har precis haft finfrämmat i form av Sanna. Har kollat film och degat och nu känner jag mig slöare än någonsin. Ska ha en riktig slappar dag imorn och ladda inför en natt i skogen ute på Angered! Haha. Men vem vet, det kanske blir skit kul...?



Balinspirerat - Pink

Har blivit tillfrågad att tipsa om snygga bal/student sminkningar, så tänkte göra det några dagar framöver.

Rosa sminkning är väldigt typiskt för bal & bröllop. Det är dock väldigt svårt att få det snyggt utan att ögonen ser röda och infekterade ut... Tänk på att lägga en ljus skugga under ögonbrynet och i den inre ögonvrån för att highlighta och öppna upp ögat.

Här har jag andvänt mig utav 4 olika nyanser av rosa, eyeliner, vit kajal i vattenlinjen och svart maskara.
Jag gjorde en ganska hård sminkning för att "tuffa till det lite". Går precis lika bra att lägga ljusare skuggor så att det blir mer diskret.

Sjukt svårt att fånga på bild men jag har försökt att ta i både kallt och varmt ljus så att det ska bli lättare att få en uppfattning om hur det ser ut.


Lördag

Äntligen är det helg!

Veckorna går sjukt fort men trots det hinner det hända väldigt mycket. Jag har jobbat, pluggat och fått massor med saker gjort. Har dock haft en av de värsta veckorna i mitt liv, har verkligen varit grymt stressat. Fick till och med skjuta upp uppkörningen eftersom jag inte hinner plugga teori.

Nästa vecka kommer vara tvärtom. Inga prov alls! Jag ska på hajk tis-ons... Japp! Hajk, i detta underbara sommarväder. Härligt det kommer vara när frosten kommer på natten. Det är bara för att jag går idrott och hälsa b, alltså är det obligatosriskt. Men sen är jag ju faktiskt ledig torsdag-fredag! Ska bli sååå skönt.

Idag har jag städat sen jag kom upp ur sängen. Har ju inte ens kunnat städa den senaste tiden, då är det illa. Så nu skiner det i hela mitt rum! Har även tvättat alla sminkborstar och satt på 2 maskiner tvätt.

Fick också en glad överrasking när mamma kom hem. Hon hade shoppat till mig! Yeeey! haha

Träningsväska, strumpor, tidning, t-shirt och väska till balen

Tusen tack kära mami <3


Bronze



Stressiga tider!

Upp 5 på morgonen, åker till skolan, pluggar stenhårt, pluggar teori på körskolan efter plugget, åker raka vägen till jobbet, kommer hem 22:00, slänger i mig en macka och unnar mig äntligen tid att tvätta håret! Funderade på att plugga till mina 2 religionsprov som jag har på fredag inna jag lägger mig...

Men nej... Jag orkar faktiskt inte plugga för då lär jag försova mig imorn och det vore katastrof.
Men jag får helt enkelt se det på den ljusa sidan. Det är trots allt mindre än 4 veckor kvar av detta helvete sen kan jag börja leva som en vanlig människa. Haha




Summer love

Längesedan jag skrev något som har med smink att göra... Haha (lovar att bättra mig!)
Men idag hade jag lust att exprementera lite med skuggor så jag la en röd/rostig makeup.

Diskret & vardagssnyggt




RSS 2.0